Bewonersportaal

 

U heeft een afsprakenkaart ontvangen en geprobeert te bellen maar u kreeg geen contact. Laat uw gegevens achter, zodat wij contact met u op kunnen opnemen.

 

 

Als u een vraag heeft kunt u gebruik maken van ons contactformulier. Vul uw gegevens in en stel uw vraag, dan zullen wij hem zo snel mogelijk beantwoorden.

 

 

Als u een klacht heeft kunt u gebruik maken van ons contactformulier. Vul uw gegevens in en vermeld uw klacht, dan kunnen wij deze in behandeling nemen.

 

You can create exceptional online stores that stand out from the crowd by using WooCommerce, Elementor, and all creative things offered by Nayla.

FAQ

Een week voor aanvang van de werkzaamheden krijgt u van ons een brief. Daarin staat wat er precies gaat gebeuren en bent u voorbereid op ons bezoek. Ook staan in de brief belangrijke gegevens zoals datums en telefoonnummers. Zo weet u wie u kunt bellen als u vragen of opmerkingen heeft. In de brief staat ook wat u van ons wel en niet mag verwachten en wat wij van u verwachten. Met elkaar zorgen we ervoor dat de werkzaamheden zo soepel mogelijk verlopen!

  • Ik heb een afspraak brief ontvangen maar ik kan niet op de voorgestelde datum
  • Wanneer is mijn woning aan de beurt?
  • Waar moet ik rekening mee houden als er werkzaamheden bij mij worden uitgevoegd?
    Wij verzorgen alle energetische maatregelen in en aan uw object. Glas vervangen voor hr++, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, mechanische ventilatie en eventueel balansventilatie: wij regelen het. Bovendien plaatsen en onderhouden wij uw duurzame installaties.

Planmatig onderhoud

  • Aanpak
  • Werkwijze

Van Kooten is natuurlijk thuis in planmatig onderhoud. Wij houden ons aan de met elkaar gemaakte resultaatafspraken. Zo zorgen we dat doelstellingen behaald worden. Intussen zorgen we ervoor dat uw klant goed geïnformeerd is en straks weer prettig woont. Als planmatig onderhoud nodig is, is Van Kooten uw partner.

Casus

project naam:

project naam:

project naam: